Jong KNCV postercompetitie

Jong KNCV organiseert elk jaar een posterwedstrijd speciaal voor wo masterstudenten. Deze wedstrijd vindt plaats sinds 1999 plaats bij het PAC-symposium, en biedt studenten de gelegenheid hun stage- of afstudeeropdracht te presenteren met een poster. Ook kunnen deelnemers aan de posterwedstrijd het speciaal voor studenten georganiseerde PAC-symposium bezoeken. Na de slotlezing van dit symposium worden de, door vakjury gekozen, winnaars bekend gemaakt.

De posterwedstrijd werd gehouden tijdens het PAC-Symposium 'Discovery' op 8 maart 2018

Donderdag 8 maart 2018 vond de meest recente editie van de posterwedstrijd plaats tijdens het PAC-symposium 'Discovery' aan de Universiteit Utrecht.

Winnaars 2018

Prijs Winnaar Universiteit
Eerste Wowa Stroek Universiteit van Amsterdam
Tweede Stephan Falcao Ferreira Vrije Universiteit Amsterdam
Derde Brendan Horst Universiteit van Amsterdam
Publiek Mark Slagter Universiteit Utrecht

Doelgroep

Wo-studenten die een bachelor of master opleiding biotechnologie, (bio)farmaceutische wetenschappen, levensmiddelentechnologie, life sciences, molecular science & technology, moleculaire(levens)wetenschappen, scheikunde, scheikundige technologie of aanverwante studie volgen.

Prijzen
Met de posterwedstrijd zijn de volgende prijzen te verdienen:

Prijs Bedrag
Eerste prijs € 500,-
Tweede prijs € 250,-
Derde prijs € 150,-
Publieksprijs € 100,-

Winnaar Jong KNCV posterwedstrijd 2016

201606_jong_kncv_posterwedstrijd

"Ben jij op dit moment een stage aan het doen of heb je er kort geleden een gedaan? Ik kan je van harte aanbevelen om dan op het aankomende PAC-symposium mee te doen aan de KNCV Posterwedstrijd, waarbij je de gelegenheid krijgt om te oefenen met het uitleggen van jouw onderzoek aan juryleden vanuit verschillende vakgebieden binnen de chemie, evenals aan studenten vanuit verschillende opleidingen (o.a. scheikunde, chemische technologie, MST), afkomstig van verschillende universiteiten en vanuit verschillende jaarlagen. Al die verschillende oren zijn gebaat bij een verschillend moeilijkheidsniveau en verschillende formuleringen. Een eerstejaars student stelt je misschien wel heel andere vragen dan een jurylid dat al enige jaren meedraait in de chemie! Collega-chemici informeren en enthousiasmeren is iets wat je de rest van je loopbaan waarschijnlijk nog vaak zult doen en deze posterwedstrijd is de perfecte gelegenheid om ermee te oefenen, want het is super leuk en je kan er ook nog mooie prijzen mee winnen!"
- Marianne Lankelma, winnaar Jong KNCV posterwedstrijd 2016