Jong KNCV postercompetitie

Jong KNCV organiseert elk jaar een posterwedstrijd speciaal voor wo-studenten. Deze wedstrijd vindt sinds 1999 plaats tijdens het PAC-symposium, en biedt studenten de gelegenheid hun stage- of afstudeerproject te presenteren met een poster. Ook kunnen deelnemers aan de posterwedstrijd het speciaal voor studenten georganiseerde PAC-symposium bezoeken. Naast een publieksprijs, waar alle aanwezigen van het symposium voor kunnen stemmen, zal een vakjury van de KNCV na de laatste lezing drie prijzen uitreiken.

De inschrijvingen zijn inmiddels geopend, klik hier om je in te schrijven. Om mee te doen dient ook een kaartje voor het PAC Symposium gekocht te worden, dit kan door middel van dit deze link.

Donderdag 8 maart 2018 vond de meest recente editie van de posterwedstrijd plaats tijdens het PAC-symposium 'Discovery' aan de Universiteit Utrecht.

Winnaars 2018

Prijs Winnaar Universiteit
Eerste Wowa Stroek Universiteit van Amsterdam
Tweede Stephan Falcao Ferreira Vrije Universiteit Amsterdam
Derde Brendan Horst Universiteit van Amsterdam
Publiek Mark Slagter Universiteit Utrecht

Doelgroep

Wo-studenten die een bachelor of master opleiding biotechnologie, (bio)farmaceutische wetenschappen, levensmiddelentechnologie, life sciences, molecular science & technology, moleculaire(levens)wetenschappen, scheikunde, scheikundige technologie of aanverwante studie volgen.

Prijzen
Met de posterwedstrijd zijn de volgende prijzen te verdienen:

Prijs Bedrag
Eerste prijs € 500,-
Tweede prijs € 250,-
Derde prijs € 150,-
Publieksprijs € 100,-

Winnaar Jong KNCV posterwedstrijd 2018

 

'Ik had zeker niet verwacht dat ik zou winnen. Ik was eerst niet eens van plan om mee te doen, maar mijn begeleider Joeri Hessels wist mij te overtuigen. Er waren veel deelnemers met hele goede posters, dus ik voel me ontzettend vereerd dat ik gewonnen heb en ik vond het heel leuk en leerzaam om mee te doen. Ik zou zeker alle studenten adviseren om mee te doen aan deze posterwedstrijd, het is een hele leerzame ervaring. Het is ontzettend leuk dat studenten de mogelijkheid bieden om hun poster te presenteren aan andere scheikunde studenten van Nederland en een professionele jury. Het was heel leerzaam en zeker iets wat goed op mijn CV staat.‘ 

- Wowa Stroek, winnaar Jong KNCV posterwedstrijd 2018