Word jij het nieuwe bestuur van stichting PAC?

Lijkt het jou ook leuk om een symposium te organiseren? Stuur dan een e-mail naar info@pacysmposium.nl met jouw cv en een korte motivatie. Je kunt ons natuurlijk ook altijd (vrijblijvend) mailen of een van de bestuursleden persoonlijk benaderen als je nog vragen hebt.


PAC-Board

Het 23e bestuur van Stichting PAC bestaat uit zeven afgevaardigden vanuit drie van de vier deelnemende studieverenigingen ACD, CDL, U.S.S. Proton en VCSVU. Deze samenwerking zorgt voor meer cohesie tussen de studieverenigingen evenals tussen docenten en studenten van de verschillende bijbehorende universiteiten. Het huidige, 23e PAC-bestuur bestaat uit:

  • Wowa Stroek, Voorzitter (ACD)
  • Jesse van Mullem, Secretaris (CDL)
  • Jan-Willem Bastiaansen, Penningmeester (CDL)
  • Jobber Bekkers, Commissaris Locatie (ACD)
  • Matt Peerlings, Commissaris Sprekers (Proton)
  • Laura Zoutendijk, Commissaris Acquisitie (Proton)
  • Roy Hoitink, Commissaris Website & Vormgeving (Proton)
Wowa Stroek - Voorzitter Stichting PAC 2017

Voorzitter!

"Mijn naam is Wowa Stroek, ik ben vierdejaars scheikunde student aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben geboren in Sint-Petersburg (Rusland, niet Florida), maar ik woon eigenlijk mijn hele leven al in Volendam. Mijn favoriete plaats in Nederland is Schiphol Airport. Ik heb altijd met veel plezier het PAC-symposium bezocht en besloot dat het dit jaar tijd is om zelf in de organisatie te gaan. Ik zal samen met mijn andere 6 bestuursleden een onvergetelijk symposium voor jullie neerzetten en wij hopen jullie daar allemaal te zien op 2 maart!"
- Wowa Stroek, Voorzitter Stichting PAC, student BSc Scheikunde Universiteit van Amsterdam

Comité van Aanbeveling

Ieder jaar wordt Stichting PAC bijgestaan door een Comité van Aanbeveling. Elk lid van dit comité steunt de stichting door zijn of haar naam te verbinden aan het symposium en aldoende het symposium waardigheid en een officiele status te geven. Het Comité van Aanbeveling voor de 23e editie van het PAC-symposium bestaat uit:

Raad van Advies

Ook wordt Stichting PAC ieder jaar bijgestaan door een zogeheten Raad van Advies. Deze raad bestaat uit professoren vanuit verschillende vakgebieden binnen de chemie, van de universiteiten van Amsterdam, Utrecht en Leiden. De Raad van Advies steunt de stichting op een geheel andere manier dan het Comité van Aanbeveling, namelijk door het PAC-bestuur te adviseren om bepaalde sprekers uit te nodigen en te helpen bij bepaalde aanvragen voor sponsoring. Enkele leden van de Raad van Advies zullen gedurende het symposium waarschijnlijk ook zaalvoorzitter zijn. De Raad van Advies voor de 23e editie van het PAC-symposium bestaat uit:

Deelnemende Studieverenigingen

Het bestuur van stichting PAC wordt ieder jaar gevormd uit leven van de (als alles goed gaat) vier deelnemende verenigingen. Maar wat voor verenigingen zijn dat eigenlijk? Hieronder in alfabetische volgorde een korte introductie.

Amsterdams Chemisch Dispuut (ACD)

Sinds 1945 biedt het Amsterdams Chemisch Dispuut gezelligheid en ondersteuning aan de scheikundestudenten van de UvA en de VU. Met 343 leden, waarvan eenzesde actief is in vijftien verschillende commissies, een verenigingslied (het ACD Lied) en hun periodiek ACiD staat het Amsterdams Chemisch Dispuut sterk in de hoofdstad van Nederland.

Chemisch Dispuut Leiden (CDL)

Als oudste vereniging in het PAC viertal is het Chemisch Dispuut Leiden opgericht in 1926. Met vele activiteiten van ondersteuning voor sprekers tot bezoeken aan bedrijven heeft het CDL een mooie geschiedenis (En een mooie tijdlijn op de site). Als vereniging voor de studenten van Molecular Science and Technology houden zij de leidse scheikundigen bezig. En voor het leesvoer hebben zij het periodiek Chimica Acta Lugduni.

Utrechtste Scheikundige Studentenvereniging ˈProtonˈ (U.S.S. Proton)

Ontstaan uit de samenwerking tussen boekverkoop en het tweemaandelijks blad staat Proton sinds 1986 klaar voor de scheikundestudenten en studenten Molecular Life Sciences uit Utrecht. De 380 leden kunnen zich vermaken met het periodiek 'De Chemograaph' en maar liefst drie verenigingsliederen.

Vereniging van ChemieStudenten aan de Vrije Universiteit (VCSVU)

Opgericht in 1964 ondersteunt de VCSVU de scheikundige en farmaci student van de vrije universiteit in Amsterdam. Van de 350 leden zijn er helaas steeds minder scheikundigen aangezien in het jaar 2013-2014 de laatste lichting is gestart. Men blijft up to date door het periodiek Papieren Binding.