Inschrijvingen voor het PAC-Symposium 2018 zijn Geopend!

klik hier om je in te schrijven!

 
Het is eindelijk zover, na lang wachten zijn de inschrijvingen voor het PAC-Symposium voor 2018 zijn geopend! Schrijf je snel in via het onderstaande inschrijfformulier.
 
Schrijf je snel in, want er is maar een beperkt aantal plaatsen voor het diner! Wij hopen dat jullie allemaal komen op 8 maart, om te luisteren naar interessante sprekers en om de posters en het onderzoek van je medestudenten te zien.
Wij hebben er in ieder geval veel zin in!
 
Als je je al hebt ingeschreven voor de posterwedstrijd op de website van de KNCV vergeet dan niet je ook in te schrijven voor het PAC symposium via ons inschrijfformulier.
 
We hopen jullie allemaal te zien op 8 maart!

het 24ste PAC-Symposium zal plaatsvinden op 8 Maart 2018!

Eindelijk is het zover: de bekendmaking van het thema voor het 24e PAC -Symposium dat op 8 maart 2018 zal plaatsvinden in Utrecht!

En het thema is… *Tromgeroffel*

“Discovery”

Heb je het kunnen ontdekken in onze voorstelstukjes? In elk stukje hebben we een verbuiging van het woord ‘’ontdekken’’ gebruikt als hint voor het thema.

De maatschappij is gebaseerd op het toepassen van nieuwe ideeën en ontdekkingen. In vele richtingen komen ontdekkingen voor die onze levenskwaliteit verbeteren. De ontdekkingen van elektrische auto’s, zon- en windenergie en moleculaire nanomachines. Ontdekkingen vinden op nog vele andere vlakken plaats en dringen door in ons dagelijks leven. De ontwikkelingen in deze maatschappij staan nooit stil en er is altijd ruimte voor verbetering. Neem nu als voorbeeld de toepassing van paracetamol als pijnstiller tot een remmer van hersenbloeding.

De wetenschap, dus ook de wetenschap van de chemie, heeft altijd in het teken gestaan van ontdekkingen. Niet alleen ontdekkingen, maar ook het begrijpen en toepassen hiervan zijn essentieel. Het delen van nieuwe ideeën en erover in gesprek gaan is een onmisbaar deel van de ontwikkeling binnen de wetenschap. Dit willen wij stimuleren door PhD'ers en professoren in contact te laten komen met studenten. We hopen dat dit leidt tot nieuwe inzichten. Het PAC-Symposium levert hieraan een concrete bijdrage met het verbindende thema "Discovery”. Sprekers en studenten zullen de kans krijgen met elkaar in gesprek te gaan na de lezingen, tijdens de posterpresentaties en de borrel. Hiermee hopen we een inspirerend symposium neer te zetten, dat vol zit met nieuwe ontdekkingen.

Wij hopen dat jullie veel zin hebben om 8 maart 2018 het PAC-Symposium te komen ontdekken!