het 24ste PAC-Symposium zal plaatsvinden op 8 Maart 2018!

Eindelijk is het zover: de bekendmaking van het thema voor het 24e PAC -Symposium dat op 8 maart 2018 zal plaatsvinden in Utrecht!

En het thema is… *Tromgeroffel*

“Discovery”

Heb je het kunnen ontdekken in onze voorstelstukjes? In elk stukje hebben we een verbuiging van het woord ‘’ontdekken’’ gebruikt als hint voor het thema.

De maatschappij is gebaseerd op het toepassen van nieuwe ideeën en ontdekkingen. In vele richtingen komen ontdekkingen voor die onze levenskwaliteit verbeteren. De ontdekkingen van elektrische auto’s, zon- en windenergie en moleculaire nanomachines. Ontdekkingen vinden op nog vele andere vlakken plaats en dringen door in ons dagelijks leven. De ontwikkelingen in deze maatschappij staan nooit stil en er is altijd ruimte voor verbetering. Neem nu als voorbeeld de toepassing van paracetamol als pijnstiller tot een remmer van hersenbloeding.

De wetenschap, dus ook de wetenschap van de chemie, heeft altijd in het teken gestaan van ontdekkingen. Niet alleen ontdekkingen, maar ook het begrijpen en toepassen hiervan zijn essentieel. Het delen van nieuwe ideeën en erover in gesprek gaan is een onmisbaar deel van de ontwikkeling binnen de wetenschap. Dit willen wij stimuleren door PhD’ers en professoren in contact te laten komen met studenten. We hopen dat dit leidt tot nieuwe inzichten. Het PAC-Symposium levert hieraan een concrete bijdrage met het verbindende thema “Discovery”. Sprekers en studenten zullen de kans krijgen met elkaar in gesprek te gaan na de lezingen, tijdens de posterpresentaties en de borrel. Hiermee hopen we een inspirerend symposium neer te zetten, dat vol zit met nieuwe ontdekkingen.

Wij hopen dat jullie veel zin hebben om 8 maart 2018 het PAC-Symposium te komen ontdekken!