Het PAC-symposium

Organisatie:
Het bestuur van stichting PAC wordt ieder jaar gevormd uit leden van de vier deelnemende verenigingen. Maar wie zijn deze verenigingen eigenlijk? Hieronder in alfabetische volgorde een korte introductie.


Amsterdams Chemisch Dispuut (ACD):
Sinds 1945 biedt het Amsterdams Chemisch Dispuut gezelligheid en ondersteuning aan de scheikundestudenten van de UvA en de VU. Met 512 leden, waarvan 1/8 actief is in 19 verschillende commissies, een verenigingslied (het ACD Lied) en hun periodiek AciD staat het Amsterdams Chemisch Dispuut sterk in de hoofdstad van Nederland.

Chemisch Dispuut Leiden (CDL):
Als oudste vereniging in het PAC viertal is het Chemisch Dispuut Leiden opgericht in 1926. Met vele activiteiten van ondersteuning voor sprekers tot bezoeken aan bedrijven heeft het CDL een mooie geschiedenis (En een mooie tijdlijn op de site). Als vereniging voor de studenten van Molecular Science and Technology houden zij de leidse scheikundigen bezig. En voor het leesvoer hebben zij het periodiek Chimica Acta Lugduni.

Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging 'Proton' (U.S.S Proton):
Ontstaan uit de samenwerking tussen boekverkoop en het tweemaandelijks blad staat Proton sinds 1986 klaar voor de scheikunde studenten en studenten Molecular Life Sciences uit Utrecht. De 630  leden kunnen zich vermaken met het periodiek 'De Chemograaph' en maar liefst drie verenigingsliederen.

Vereniging van ChemieStudenten aan de Vrije Universiteit (VCSVU):
Opgericht in 1964 ondersteunt de VCSVU de scheikundige en farmaci student van de vrije universiteit in Amsterdam. Van de 350 leden zijn er helaas steeds minder scheikundigen aangezien in het jaar 2013-2014 de laatste lichting is gestart. Men blijft up to date door het periodiek Papieren Binding.

Op donderdag 3 maart 2022 zal het 28e PAC-symposium online plaatsvinden.

Eerdere thema's

De afgelopen jaren heeft PAC de volgende thema's gekend:

  • PAC 2021 - Impact
  • PAC 2020 - Next Level
  • PAC 2019 - Back to the Future
  • PAC 2018 - Discovery
  • PAC 2017 - Spectrum
  • PAC 2016 - Fusion
  • PAC 2015 - Serendipity
  • PAC 2014 - Inspire